sâmbătă, 13 octombrie 2007

Gogosari cu struguri in otet

Pentru gogosarii umpluti cu struguri ai nevoie de: 3 kg gogosari, 2 kg struguri cu bobul mare, 1 l otet a, 200 g zahar, 100 ml ulei, 1-2 crengute cimbru, 1-2 crengute marar, 5-6 foi de dafin, 2 linguri de boabe de piper, 1 lingura boabe de mustar, 2 radacini de hrean, 1-2 ardei iuti rosii , 2-3 frunze de telina, 1 lingurita salicilat, 1 lingura sare.

Cum procedezi: Alegi gogosari sanatosi, ii speli si ii cureti de cotor si de seminte, cu atentie sa nu-i rupi. Speli strugurii si ii lasi sa se zvante. Cureti hreanul si il tai in fasii de 2 cm. intr-o cratita mare pui la foc otetul, uleiul, apa ( cam 1 litru ), zaharul, sarea, cimbrul, mararul, foile de dafin, boabele de piper si de mustar. Cand da in clocot introduci gogosarii pentru numai 2 minute, ii scoti rapid si ii aranjezi pe o tava cu gura in jos, la scurs. Pui in fiecare gogosar cate o bucatica de hrean, apoi il umpli cu boabe de struguri. Asezi gogosarii cu boabele de struguri in sus, in straturi, intr-un borcan de 5 l si aranjezi printre ei ardeii iuti. Deasupra pui frunzele de telina. Clocotesti din nou solutia in care ai oparit gogosarii, dizolvi in ea salicilatul, apoi o lasi sa se raceasca si o torni peste gogosari. inchizi bine borcanul si il pui in camara.


Niciun comentariu: